2024. április 25., csütörtök

Az öt éves Nagykőrösi Fotóklub kiállítása


A Nagykőrösi Fotóklub „5 év” című kiállítás megnyitóján április 24-én délután az érdeklődő közönség megtöltötte a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Rácz József Galériáját.

Ahogyan Juhász Nándor igazgató bevezetőjéből megtudtuk, a kiállítás a Nagykőrösi Önkormányzat, a Magyar Művészeti Akadémia és a Nagykőrösi Fotóklub összefogásának eredményeként jöhetett létre.

Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester köszöntő beszédében először a fotóklub vezetőjéről, Botocska Péterről szólt, aki képein leginkább az embereket és a paraszti létet igyekszik megörökíteni.

Botocska Péter 1976 óta fotóművészként bejárta a világot. Amerikában kiállítása is volt. Nagykőrösön évtizedekig működő saját fotó stúdiója nemcsak a városban és környékén volt közismert, de még az MTI is felkereste tapasztalatszerzés céljából. Botocska Péter a fotóklub megalakításakor azt tűzte ki célul, hogy a fotózás szépségét elsősorban a gyakorlatban mutatja meg fotósainak. Ezért a csoport tagjai számos érdekes programon vettek részt az elmúlt öt évben. A kiállításon ennek eredményeként a terem falát portrék, életképek, tájképek, természetfotók sokasága borítja.

A fotóklub eredményességét egyértelműen bizonyítja, hogy tagjai több helyi, országos, sőt nemzetközi pályázaton szerepeltek már eredményesen.

Elismerő, szép szavai után dr. Körtvélyesi Attila a fotóklub vezetőjét és tagjait – Botocska Pétert, Balogh Editet, Bozsik Józsefet, Klinkó Lászlót, Major Edinát, Némedi Editet, Palotainé Grónai Évát, Vinczéné Fricska Erikát kedves kis ajándékkal köszöntötte.

A kiállítás május 27-ig látogatható.

                                                                                Szigeti Márta

Képek: Önkormányzati Hírek Nagykőrös

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése