2019. március 15., péntek

NOSZTALGIA - ÖT ÉVE TÖRTÉNT Megemlékezés és koszorúzás Kispesten

           Az ünnepélyessé varázsolt kispesti Kossuth téren rendezte ebben az évben is a Kispesti Önkormányzat a hagyományos március 15-i megemlékezését és koszorúzási ünnepségét. 
          Dr. Tarnai Richárd Kispest országgyűlési képviselőjének közvetlenül előadott és meggyőző beszéde, a műsor kiváló összeállítása, előadása, mozgalmassága, látványossága, ünnepélyessége méltó volt az eseményhez és a teret körülvevő ünneplő közönséghez.. 

          Az emberemlékezet óta rendezett koszorúzás menete teljesen érthetetlen módon összekeveredett: a politikai pártok (felső képen), az országos és helyi társadalmi szervezetek (alsó képen például a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Kispest), az intézmények kaotikus rendszertelenségben következtek, pedig szigorú protokoll előírások vannak. Mindenki koszorúzott, aki jelenleg számít Kispesten, és az is, aki majd a választás után szeretne pozícióba kerülni, valamint amelyik intézmény, civil szervezet valamire is tartja magát, az is mind lerótta kegyeletét. Így nem volt meglepő, ha a fúvószenekar tagjai elfáradtak, de az azért disszonánsan hatott, hogy  időnként zene helyett dobolgatásba kezdtek, ami a kivégzések jellegzetes aláfestése (pedig most ünnepelni jöttünk, nem a szabadságharc mártírjaira emlékeztünk!) . 
          Befejezésként, amikor a lakosság róhatta le tiszteletét a hősök előtt, mindössze egy hölgy vitt virágot! (Jobb helyeken legalább gyerekeket szerveznek ilyen esetekre, hogy a lelkesedés látszata meglegyen!)