2021. március 8., hétfő

VISSZATEKINTÉS 2012-be - Rendhagyó nőnapi előzetes - - - - - március 8.

            Véleményem szerint a mai Magyarországon teljesen elavult külön nőnapot tartani, ugyanis manapság egyértelműen mindenütt a hölgyek vannak fölényben, előnyben. Erről írtam néhány bejegyzést is a „Gondolatok” között. Sőt még hozzászólást is kaptam. Ajánlom olvasóim figyelmébe.
            Mondanivalóm alátámasztására egy igazi csemegét találtam, amire nagyon büszkék lehetünk, és ami sajnos elsikkadt a hírek között.
         Fantasztikus sportágtörténeti bravúrt hajtott végre a norvégiai Tromsőben a divízió I-es világbajnokságon az U18-as magyar női jégkorong válogatott!
            A 2011–2012 nemzetközi jégkorongszezon legnagyobb meglepetését produkálták azzal, hogy jövőre a világ legjobb nyolc csapata között szerepelhetnek. Ez azért is kimagasló, mert az együttes ebben az idényben indult először a nemzetközi porondon, ezért novemberben vb-selejtezőt kellett vívnia, majd onnan jutott ki a tromsői tornára. A két viadalon 10 mérkőzés, 10 győzelem a mérleg (sorrendben Kína, Franciaország, Nagy-Britannia, Kazahsztán, Olaszország, Ausztria, Szlovákia, Japán, Norvégia).
. A csapat gerince még olyan fiatal, hogy a következő elit vb-n 15-en is szerepelhetnek a mostani húsz tagú keretből, így aztán van rá esély, hogy sikerüljön a legmagasabb körben való bennmaradás. A mostani élvonalat Oroszország, Svájc, Kanada, USA, Svédország, Finnország, Csehország és Németország alkotja. Az erőviszonyok alapján Oroszország vagy Svájc helyére kerül be Magyarország.
            A tromsői vb-n Huszák Alexandrát (Szerb Antal Gimnázium, Budapest 10/a.) választották a torna legjobb csatárának, ő lett a pontkirály is (7 gól+3 gólpassz), és ugyanúgy 10 ponttal zárt, mint az ifjúsági olimpiára készülő Gasparics Fanni (2+8). A fiatalok sikerén felbuzdulva a magyar szövetség benevezte a felnőtt válogatottat a 2014-es szocsi olimpia előselejtezőjére, amelyre majd idén novemberben kerül sor. (Forrás: MTI, XLSPORT)