2020. január 11., szombat

NOSZTALGIA - Sára Ernő kiállítása a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontban

          Sára Ernő művészetével naponta százezrek találkoznak a világ minden pontján, például az intézmény propaganda anyagait, homlokzatát is az ő grafikája azonosítja, de a 40 éves pályafutása alatt nagyon sok megbízást kapott a kultúra, a tudomány, az idegenforgalom, a hazai és a nemzetközi üzleti körök területéről egyaránt.

          Budapest egyik legszebb galériájában a kiválóan megrendezett kiállítást Zsári Tamás szaxofon művész mély átéléssel előadott magas hangszertudást igénylő előadását az értő közönség szívesen hallgatta. Szabó Erzsébet igazgató kedves üdvözlő szavai után Dr. Feledy Balázs művészeti író méltatta Sára Ernő munkásságát. Ami kiemeli a többi tervező grafikus közül, az a elegancia, amit a kiállított művei hűen tükröznek. Közép-Európa 1989-as keresztre feszítése - a művészet formanyelvén tökéletesen megfogalmazva - a magyar plakáttörténet egyik legnagyobb darabja.

          Az intézmény  a február 1-ig nyitva tartó kiállítás ideje alatt többször rendez tárlatvezetést, múzeumpedagógiai foglalkozást gyerekeknek. Igazi csemegének ígérkezik azonban a Ferenczy-díjas tervező grafikus 2014. január 29-én, szerdán 17 órakor kezdődő személyes találkozása a közönséggel, amikor beavatja az érdeklődőket az életébe, szakma múltjába, jelenébe, az egyediség, önállóság, a megrendelővel való együttműködés műhelytitkaiba. A kiváló felkészültség, a nagy tapasztalat igazi csemegét kínál, ajánlom olvasóim figyelmébe.