Hozzávalók
– 1 füstölt csülök
– 25 dkg tarkabab
– 2-3 babérlevél
– 1-1 szál sárga- és fehérrépa
– fél zeller
– 1 csokor zöld
– 1 kisebb vöröshagyma
– 2-3 gerezd fokhagyma
– só, pirospaprika
– 1 evőkanál zsír vagy olaj
–2 dl
tejföl
– esetleg 1-2 kanál ecet
– csipetke
– 25 dkg tarkabab
– 2-3 babérlevél
– 1-1 szál sárga- és fehérrépa
– fél zeller
– 1 csokor zöld
– 1 kisebb vöröshagyma
– 2-3 gerezd fokhagyma
– só, pirospaprika
– 1 evőkanál zsír vagy olaj
–
– esetleg 1-2 kanál ecet
– csipetke
Elkészítése
A babot és a csülköt éjszakára
külön-külön áztasd be. Másnap tedd mindkettőt egy fezék vízbe főzni. Néhány
babérlevelet dobj bele, és egy órán át lassan főzd. Add hozzá a megtisztított
zöldségeket, és forrald addig, amíg a csülök megpuhul.
A csülköt emeld ki, és a levest
fokhagymás, pirospaprikával színezett rántással sűrítsd. Tedd vissza a csülköt,
forrald át alaposan, és tálalhatod is.
A levest tejföllel, csipetkével
kínáld, a csülök utána következik, mint második fogás. Adj mellé tormát, mustárt
és kenyeret. De ha a húst felkockázod levesbetétként is tálalhatod. Ha szereted
– ecettel ízesítsd!