2020. november 13., péntek

Péntek 13!

          Akárhányszor elolvasom, nem hiszem el. Ezért nem leírtam, hanem bemásoltam ezt a hírt a Metropol 2013. szeptember 13. számának 3. oldaláról

Humor:








2020. november 11., szerda

Online koncert 2020. november 14. szombat 17 órától


 Ismerem az előadókat, hallottam koncertjüket, nevük garancia egy kellemes, színvonalas hangversenyhez. Szigeti Márta e blogban részletesen írt Beremendi-Schultz Henrik előző koncertjéről 
A Kecskeméti Lapok is megemlékezett róla röviden:

Kecskeméti Lapok

2020.09.12. 20:20

 Beremendi-Schultz Henrik énekes-előadóművész és kísérője, Riko Hosomi japán zongoraművész adott Schubertiáda dalestet szombat délután a Kecskeméti Református Újkollégium dísztermében.  

Különleges Schubertiáda dalestet adott Beremendi-Schultz Henrik énekes-előadóművész és kísérője, Riko Hosomi japán zongoraművész. Az est folyamán Schubert, fiatal korában írt ciklusából hallhatja a közönség a ’Die schöne Müllerin’ vagyis ’A szép molnárlány’ című dalciklust. A dalciklust Wilhelm Müller verseire írták.

A dalest 20 műből áll. Az előadóművész elmondta, hogy a nincs közvetlen közük egymáshoz a daloknak, de az alaphangulata által egy egybefüggő művet alkot.

Batár Zsolt Botond az előadás elején kiemelte, hogy nagyon nagy öröm, hogy abban a teremben koncertezhetnek a tehetséges művészek, amelyben anno Bartók, Kodály is koncertezett.  

A Schubertiáda sorozat ugyanezen a helyszínen november 14-én folytatódik.