Az
elképesztően édes, de hihetetlenül finom baklava valószínűleg már meghódította
az egész világot, most az Ön konyhája következik.
A jó baklava egyik titka, hogy - a
tévhittel ellentétben - nem darálni kell hozzá a diót, csak összetörni, így elég
ropogós marad.
Hozzávalók:
12 réteslap, 15 dkg vaj
50 dkg dió, 25 dkg méz
30 dkg cukor, 1 evőkanálnyi fahéj
3 szegfűszeg, 2,5 dl víz
Elkészítés
ideje: 70 perc.
Elkészítés
menete:
A vajat olvaszd fel, és tartsd
kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy,
hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, keverd el 25
dkg cukorral és a fahéjjal, majd a felét szórd rá a vajas réteslapokra. Ezután
jöhet újabb négy réteslap, megint meglocsolva vajjal, majd arra a diós keverék
másik fele.
Végül jöhet az
utolsó négy réteslap, szintén vajazva. A cukorból, vízből, citromléből és
mézből készíts szirupot. Ha elkészült, a felét egyengesd el a réteslapokon,
majd tedd 175 fokra előmelegített sütőbe a rétegzett süteményt. Nagyjából fél
óra alatt elkészül, de ezalatt a szirup másik felével locsolgatni kell, hogy
tökéletes legyen a végeredmény. (Forrás:
Femina)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése