2024. április 25., csütörtök

NEMZETEK KONYHÁJA - Olaszország nemzeti ünnepére - az olasz tésztasaláta

Hozzávalók
- 1 kisebb cukkini 
- 2 paradicsompaprika 
- 3 gerezd fokhagyma 
- 40 dkg széles metélt 
- olaj 
- só 
- zsálya- és bazsalikomlevél 
- 2 ek. borecet 
- 2 ek. olívaolaj

Elkészítése
            A metélt tésztát (teljes kiőrlésű lisztből) megfőzzük, majd leszűrjük, és egy olyan tálba tesszük, ahol melegen tudjuk tartani. A cukkinit megtisztítjuk, majd karikákra szeljük, a szeleteket besózzuk, és kb. fél órát állni hagyjuk. A paprika magját kiszedjük, majd felkockázzuk, és olajban addig sütjük, míg ropogós nem lesz. Ekkor kiszedjük egy tálba, majd az olajban a cukkini szeleteket sütjük meg, és a paprikához adjuk. Ezután a fokhagymát összepréseljük, hozzáöntjük az olívaolajat, a zsálya- és bazsalikomleveleket, az ecetet, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a cukkinis keverékhez öntjük. Legvégül elkeverjük a tésztával, és kb. 30 percet állni hagyjuk, majd fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése