2024. április 20., szombat

Hűsítő káposztasaláta, mámorító öntettel

 Húsok mellé tökéletes, de olyan ízletes, hogy pirítós mellé is fogyasztható. Pikk-pakk elkészül és ilyen gyorsan el is fogy!

Hozzávalók:

§             1 kisebb fej káposzta
§             2 sárgarépa
§             1 vöröshagyma
§             friss petrezselyemzöld
§             só, bors
§             1 teáskanál cukor
§             3 evőkanál tejföl
§             4 evőkanál majonéz
§             1 teáskanál édes mustár

Elkészítése:

A káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A  tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a cukrot és ráöntjük a salátára. A petrezselyemzöldet apróra vagdossuk, rászórjuk, jól összekeverjük és lehűtjük, majd fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése