Hozzávalók
- 2
l víz,
- 10 tk só,
- 2 tk szódabikarbóna,
- 2 tk borkén,
- 8
dl 10 %-os ecet
- 60 dkg cukor,
- ízlés szerint szemes bors, kapor esetleg
borsikafű, de rakhatunk bele csípős paprikát is.
Elkészítése
Hideg csapvizet engedünk egy tiszta edénybe. A
hozzávalókat belekeverjük.
Az uborkát váltott vízben alaposan átmossuk.
Az üveg aljára teszünk kaprot, borsot,
borsikafüvet. Belerakjuk elrendezve az uborkát és ráöntjük az előre elkészített
levet. Fém kupakkal lezárjuk és sötét hűvös helyen tároljuk fogyasztásig.
Tartósítószer a borkén.
Praktikus 7 dl-es üvegekbe rakni, mert így
egyszeri fogyasztással el is fogy.
Nagy előnye ennek a savanyúságnak, hogy az
előre elkészített levet néhány napig tárolhatjuk lefedve, és ahogyan nő az
uborka a kertben 1-2 üvegre való, akkor rá önthetjük az üvegekbe rakott
uborkára. Hamar elkészíthető.
Ezzel a módszerrel rakhatunk el cseresznyepaprikát,
zöldparadicsomot, almapaprikát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése