2024. augusztus 2., péntek

Savanyú uborka, zöldparadicsom, almapaprika télire

Hozzávalók
- 2 l víz,
- 10 tk só,
- 2 tk szódabikarbóna,
- 2 tk borkén,
- 8 dl 10 %-os ecet
- 60 dkg cukor,
- ízlés szerint szemes bors, kapor esetleg borsikafű, de rakhatunk bele csípős paprikát is.

Elkészítése
Hideg csapvizet engedünk egy tiszta edénybe. A hozzávalókat belekeverjük.
Az uborkát váltott vízben alaposan átmossuk.
Az üveg aljára teszünk kaprot, borsot, borsikafüvet. Belerakjuk elrendezve az uborkát és ráöntjük az előre elkészített levet. Fém kupakkal lezárjuk és sötét hűvös helyen tároljuk fogyasztásig.
Tartósítószer a borkén.
Praktikus 7 dl-es üvegekbe rakni, mert így egyszeri fogyasztással el is fogy.

Nagy előnye ennek a savanyúságnak, hogy az előre elkészített levet néhány napig tárolhatjuk lefedve, és ahogyan nő az uborka a kertben 1-2 üvegre való, akkor rá önthetjük az üvegekbe rakott uborkára. Hamar elkészíthető.

Ezzel a módszerrel rakhatunk el cseresznyepaprikát, zöldparadicsomot, almapaprikát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése