2024. július 31., szerda

Kelkáposzta krokett

            Így válhat a köretből feltét! Süssünk mellé tepsis krumplit, amihez házi ketchup vagy paradicsomszósz jár! Jóval olcsóbb és fogyaszthatóbb a boltinál.

hozzávalók / 4 adag

§                                 1 kg kelkáposzta
§                                 5 dkg füstölt szalonna
§                                 1 kis fej vöröshagyma
§                                 2 db zsemle (tejben áztatott)
§                                 1 db tojás
§                                 só ízlés szerint
§                                 bors ízlés szerint
§                                 majoranna ízlés szerint
§                                 1 dl napraforgó olaj

elkészítés

1.                              A kelkáposztát sós vízben megfőzzük, utána kivesszük, lecsepegtetjük.
2.                              Húsdarálón ledaráljuk a hagymával, zsemlével és a szalonnával együtt.
3.                              A masszához keverjük a tojást, fűszerezzük. Ha túl nedves, zsemlemorzsát is adhatunk hozzá.
4.                              Kroketteket vagy pogácsákat formázunk, és forró olajban barnára sütjük.
5.                              Hasábburgonya illik hozzá.
(Forrás: Labopetra receptje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése