Így
válhat a köretből feltét! Süssünk mellé tepsis krumplit, amihez házi ketchup
vagy paradicsomszósz jár! Jóval olcsóbb és fogyaszthatóbb a boltinál.
hozzávalók / 4 adag
§
1 kg kelkáposzta
§
5 dkg füstölt szalonna
§
1 kis fej vöröshagyma
§
2 db zsemle (tejben áztatott)
§
1 db tojás
§
só ízlés szerint
§
bors ízlés szerint
§ majoranna ízlés szerint
§
1 dl napraforgó olaj
elkészítés
1.
A kelkáposztát sós
vízben megfőzzük, utána kivesszük, lecsepegtetjük.
2.
Húsdarálón
ledaráljuk a hagymával, zsemlével és a szalonnával együtt.
3.
A masszához keverjük
a tojást, fűszerezzük. Ha túl nedves, zsemlemorzsát is adhatunk hozzá.
4.
Kroketteket vagy
pogácsákat formázunk, és forró olajban barnára sütjük.
5.
Hasábburgonya illik hozzá.
(Forrás: Labopetra receptje)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése