Csirke – nem lehet abbahagyni módra
Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait,
annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve
is utal rá.
Hozzávalók
1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-1mokkáskanál majoranna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma,2 dl
tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag.
1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-1mokkáskanál majoranna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma,
Elkészítése
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.
Sültburgonya,
párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik hozzá. Készülhet
darabolt csirkéből is.
A sültburgonyát ahány ház, annyiféleképpen készítjük.
Van egy kevésbé ismert változata is. Elkészítése ennek is nagyon egyszerű. A
megmosott burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, a tetejét fél-egy centinként
rácsosan bevagdossuk. Megszórjuk sóval, bőven köménymaggal és tepsiben
olajon, zsíron, pici víz hozzáadásával, alufóliával lefedve megsütjük. (Forrás: Mindenegyben blog
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése