2020. szeptember 14., hétfő

VISSZAEMLÉKEZÉS - Badacsonyi szüreti fesztiválról (ötödik rész) - 2012. szeptember 9.

Szüreti menet 3. rész

Mihályháza összlakossága mintegy 800 fő. Dicséretes, hogy 2012. márciusában megalakították a Rezeda Néptáncegyüttest. A fiatal, kecses lányok a kék-fehér ruháikban mozgalmas tánccal csábították a nézőket a délutáni gálára. Ott azt is példaértékűen bemutatták, hogy a lányok is képesek látványos produkcióra. Verték a talpukat, dübörgött a színpad, sikoltoztak, ömlött a jókedv a magasból a közönség felé.
A Mihályházi Asszonykórus hét tagjának nagyszerű hangja van, jó műsorral is készültek. Én csak azt hiányoltam, hogy nem mosolyogtak. (Talán a meleg miatt?)
Badacsonytomaj a Badacsony-hegytől keletre fekszik. A Tatay Sándor Általános Iskola tanulói sem ijedtek meg a nagy melegtől. A 160 gyerek 8 tanulócsoportban tanul.  Kellemes színfolt volt jelenlétük.
Ábrahámhegy a Balaton északi partján terül el. Már a római korban is éltek itt. A lakosság számát nem sikerült az internetről megtudni, csak azt, hogy a népsűrűsége 30,65 fő/km2. Ebből is látszik, hogy néhányan biztosan lakják, és abból is, hogy kiváló fogattal érkezett a küldöttségük.

Zalaszentgróton minden korosztály táncolhat. Nagyon ügyesen megoldották az utánpótlást. A felnőtt, a Szentgrót tánccsoport 1982-ben alakult, azóta több díjat is nyert. Külföldön is népszerűsítik a magyar kultúrát, például egy hete jöttek haza Macedóniából. A 30 éve működő együttes szép ruhái jól mutattak a színpadon, páros táncai is a magas színvonalról árulkodtak. De az igazi látványt (és a sikert) a férfitáncok és a férfi szólótáncok nyújtották. A Stimmös Népzenei Együttes igazi partnerük. Az Arvisulában táncol az ifjúsági, a Cinegében a gyermek korosztály.

A zalaszentgróti Garabonciás Színpad: Az ellopott kakas c. vásári komédiája igazi harsány darab. Kiválóan, senkitől sem zavartatva adták elő. Az sem befolyásolta őket, hogy a sátorban ülők a színpad előtt bemutatott, erősítés nélküli darabból alig láttak, hallottak valamit. Még a lányok látványos verekedésére sem csökkent a beszélgetés zaja. Ha már mindenképpen be kellett mutatni ezt a darabot, akkor ezzel kellett volna kezdeni, mert a kiváló szereplők több figyelmet érdemeltek volna.

Darvastó Veszprém megyében Sümegtől 10, Tapolcától 20, Ajkától 25 km-re fekszik. Közigazgatásilag Csabrendek nagyközséghez tartozik. Kedves küldöttséggel vettek részt az ünnepi menetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése