Hozzávalók:
2 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
30 dkg rétesliszt
1 tojássárga
csipetnyi só
3 dkg vaj
A töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
10 dkg mazsola
1 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárga
Elkészítése:
Lisztezett
deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg
vizespohárral) kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni.
Közben
elkészítem a tölteléket: az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a
megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden második
tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy másik
korongot, a széleit villával lenyomkodom.
A
fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra teszem, és az
előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, ezután a lángot
takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap. (Forrás: mindmegette.hu)
kipróbálom!
VálaszTörlés