Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, de mégis nagyon
dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen
reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki
pár óra (vagy még jobb egy éjszaka) a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12–15 paprika, mérettől függően
Elkészítési mód:
Avajat és a sajtot egy mixerrel
alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat
nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval, borssal és a mustárral. 2–3
paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és
megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan
felszeleteljük.
Tippek még: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem,
mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése