Hozzávalók:
palacsintához:
palacsintához:
4 db tojás (közepes)
1-2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipet só
olaj a sütéshez
töltelékhez:
25 dkg mascarpone
3-4 ek mogyorókrém
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Az
egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval,
és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi
habverővel keverjük simára. (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni)
A
palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb
merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon
süssük szép pirosra.
A
mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a
mogyorókrémmel. A habtejszínt (vagy hulalát) verjük fel kemény habbá.
Helyezzük
a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a
mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd
kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, még az utolsó palacsinta
a tetejére nem kerül.
A
maradék mogyorókrémet, keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal
kenjük meg a palacsintatorta tetejét.
A
csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután
ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére.
Tálalás
előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (én az
elkészült palacsintatortát betettem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a
töltelék, így könnyebben tudtam szeletelni) (Forrás:
Receptneked, KGizi)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése