2024. május 5., vasárnap

NEMZETEK KONYHÁJA - Káposztás tészta (magyar)

hozzávalók/4 adag

  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 kg káposzta (fejes)
  • 2 kk bors (őrölt)
  • 2 teáskanál cukor
  • 50 dkg tészta (fodros nagykocka)
  • só ízlés szerint

elkészítése

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk.
  2. Nagylyukú almareszelőn lereszeljük.
  3. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk.
  4. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat.
  5. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát.
  6. Világos zsemleszínűre pirítjuk, közben gyakran kevergetjük. (A káposzta pirítása legalább 40 percet vesz igénybe.)
  7. Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.
  8. Közben a tésztát kifőzzük (főzési idő kb. 7 perc) , leszűrjük , 1 evőkanálnyi olajjal összekeverjük.
  9. A pirított káposztát több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
  10. Forrón tálaljuk.
A káposzta lereszelése és megpirítása elég időigényes, ezért érdemes egyszerre két-három adagot készíteni. A pirított káposzta jól bírja a mélyhűtést
(Forrás: NOSALITI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése