hozzávalók/4 adag
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 kg káposzta (fejes)
-
2 kk bors (őrölt)
-
2 teáskanál cukor
-
50 dkg tészta (fodros nagykocka)
-
só ízlés szerint
elkészítése
-
A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk.
-
Nagylyukú almareszelőn lereszeljük.
-
Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk.
-
A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat.
-
Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát.
-
Világos zsemleszínűre pirítjuk, közben gyakran kevergetjük. (A káposzta pirítása legalább 40 percet vesz igénybe.)
-
Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.
-
Közben a tésztát kifőzzük (főzési idő kb. 7 perc) , leszűrjük , 1 evőkanálnyi olajjal összekeverjük.
-
A pirított káposztát több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
-
Forrón tálaljuk.
A
káposzta lereszelése és megpirítása elég időigényes, ezért
érdemes egyszerre két-három adagot készíteni. A
pirított káposzta jól bírja a mélyhűtést
(Forrás: NOSALITI)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése