hozzávalók
(6 adag)
50 dkg sárgaborsó
1+1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 ek liszt
só, bors, pirospaprika
Persze nemcsak a pirított hagyma
a feltét ezen a főzeléken! Főzhetünk vele egy darabka füstölt kolbászt az
elejétől fogva, de fasírozottal vagy sült virslivel
is tálalhatjuk.
elkészítése
A borsót főzés előtti este megmossuk, beáztatjuk. (De akkor is megfő, ha
elfelejtettük beáztatni.)
Másnap hideg vízben feltesszük,
megsózzuk, megborsozzuk, és minimum egy órán át főzzük.
Az egyik fej hagymát apróra
felkockázzuk, és az olajjal meg a liszttel rántást készítünk belőle.
Pirospaprikával megszórjuk, és a főzelékhez adjuk, jól kiforraljuk.
Botmixerrel pürésítjük - így
sokkal jobban emészthető -, majd a másik fej hagymát felkockázzuk, és
megpirítva a főzelék tetejére szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése