Ugyan
sokkal gyorsabban elkészítheti a gesztenyepürét masszából, de az íze miatt
érdemes ezt is kipróbálni.
Az ízét lehet
gazdagíthati némi vanília segítségével, az állagán pedig egy kis olvasztott
vajjal lehet lágyíthatani.
Hozzávalók:
15 dkg méz
2 evőkanál rum
Elkészítés
ideje: egy
óra.
Elkészítés
menete:
A
kevés hozzávaló kissé becsapós, mert ugyan valóban elég lesz ennyi alapanyag,
azonban ez nem jelenti azt, hogy munkád is kevés lesz. Egy nagyobb lábasban,
amiben majd elférnek a gesztenyék, forralj vizet, metszd be a páciensek
tetejét, és úsztasd meg benne az összes példányt - lehetőleg szép nagyokat válogass
össze, hogy megkönnyítsd a dolgod. Miután átmelegedtek, távolítsd el a héjukat
- mindig csak annyit vegyél ki egyszerre, amit gyorsan meg tudsz pucolni,
melegen sokkal könnyebb ez a művelet. (Forrás: Femina)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése