2023. március 24., péntek
Tócsniba bújtatott sertésszelet
Hozzávalók: 6 szép nagy szelet sertéslapocka (természetesen más húsból is elkészíthető), só, bors
Hozzávalók a bundához: 4 közepes durvára reszelt burgonya (nyersen), 1 tojás, 3 evőkanál liszt, 1 kicsi kefír, 1 kisebb csokor petrezselyemzöld felaprítva, só, bors, 2 gerezd fokhagyma reszelve.
Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A burgonyát nyersen lereszeljük és a többi hozzávalóval összekeverjük. A szeleteket lisztbe mártjuk, majd a krumplis masszába, utána forró olajban, lassú tűznél, fedő alatt kisütjük. Tálaláskor a szeleteket tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Kanyó Terézia készítette 2023. január 19-én Nagykőrösön. Vendégei között voltam én is. Nagyon finom volt.
Fotó: Vinczéné Fricska Erika (Nagykőrös)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése