Hozzávalók:
1 egész csirke
- 1 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- 2 fej vöröshagyma
-1 dl
száraz fehérbor
- 12 közepes burgonya
- 4 dkg vaj
- őrölt bors
- só
- 1 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- 2 fej vöröshagyma
-
- 12 közepes burgonya
- 4 dkg vaj
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A csirkét kívül-belül
kenjük meg sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, aprított
rozmaringgal és kakukkfűvel. A belsejébe töltsük az egész hagymákat, majd
fektessük tepsibe, öntsük alá a bort, és egy deci vizet. Alufóliával takarjuk
le, 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve tegyük mellé a félbevágott héjas
burgonyákat, és a sütőbe visszatéve süssük puhára és pirosra. Mielőtt kivesszük
a sütőből, a burgonyát locsoljuk meg az olvasztott vajjal. (Forrás: 109.hu – Receptek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése