Hozzávalók:
-
1 kg . savanyúkáposzta
- 60 dkg. darálthús
- 2 fej vöröshagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg. rizs
- 1 szál füstölt kolbász
- 15 dkg. füstölt szalonna
- 2 doboz tejföl
- Só, bors, olaj/zsír
- 60 dkg. darálthús
- 2 fej vöröshagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg. rizs
- 1 szál füstölt kolbász
- 15 dkg. füstölt szalonna
- 2 doboz tejföl
- Só, bors, olaj/zsír
Elkészítése:
A
vöröshagymát apróra vágjuk és kevés zsíron vagy olajon - kissé megsózva -
megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, picit pirítjuk; vigyázva,
hogy meg ne égjen; majd belekeverjük a darált húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk
és saját levében; ha szükséges egy kis vízzel pótolva – puhára pároljuk. A
káposztát levétől kinyomkodjuk; ha túl savanyúnak találjuk, egy kicsit
átmossuk, és kevés olajon - a kicsavart káposztalé szükség szerinti
hozzáadásával – puhára pároljuk. A rizst megmossuk és sós vízben készre főzzük.
Összekeverjük a megpárolt hússal, ha még szükséges lehet sózni és borsozni. A
füstölt kolbászt karikára szeleteljük. Egy tepsit, vagy jénait olajjal/zsírral
kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával. Beterítjük a párolt káposzta egy részéve
l, erre egy sor rizses hús kerül, melyre kolbászkarikákat helyezünk, és
meglocsoljuk tejföllel. Ismét a káposzta, majd a rizseshús, kolbász és tejföl
következik. Végül rárakjuk a maradék káposztát, meglocsoljuk tejföllel, és a
tetejére helyezzük a szeletekre vágott és bevagdosott füstölt szalonnát. Sütőben
szép pirosra sütjük. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk. (Forrás: 109. hu receptek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése