Hozzávalók
a tésztához:
8 tojás
10 evőkanál kristály cukor
10 evőkanál liszt
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál hideg víz
1 csomag sütőpor
a krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
3 tasak vaníliás cukor
4 tasak habfix
a tetejére:
5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásokat
kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a
cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára
dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 30–35 perc
alatt, 24X36 cm-es tepsiben, 180 fokon készre sütjük.
A pudingot
a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben
felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A
kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk.
Mikor a
piskóta megsült, hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a
habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára
hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük. (Küldte:
pelclass)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése