2023. április 10., hétfő

Kelkáposzta-főzelék

hozzávalók / 6 adag

elkészítése

  1. A kelkáposztát vékony csíkokra, a burgonyát  kisebb kockákra felvágjuk.
  2. Egy edénybe beletesszük a káposztát és a burgonyát, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje.
  3. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt is, és feltesszük főni. 
  4. Míg felforr, világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, és elkeverjük benne. Már nem tesszük vissza a tűzre.
  5. Ha  megfőtt a burgonya is (ha apróra vágtuk, 3 perc alatt megfő!), felhígítjuk a rántást a káposzta levével, csomómentesre elkeverjük, és visszaöntjük az edénybe. 
  6. Újból felforraljuk, esetleg utána ízesítjük még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése