-
A
kelkáposztát vékony csíkokra, a burgonyát kisebb kockákra
felvágjuk.
-
Egy
edénybe beletesszük a káposztát és a burgonyát, és annyi
forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje.
-
Megsózzuk,
beletesszük az őrölt köményt is, és feltesszük főni.
-
Míg
felforr, világos rántást készítünk az olajból és a lisztből,
levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, és elkeverjük
benne. Már nem tesszük vissza a tűzre.
-
Ha
megfőtt a burgonya is (ha apróra vágtuk, 3 perc alatt
megfő!), felhígítjuk a rántást a káposzta levével,
csomómentesre elkeverjük, és visszaöntjük az edénybe.
-
Újból
felforraljuk, esetleg utána ízesítjük még.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése