·40 dkg cukros tetejű
babapiskóta
·4 csomag vaníliás pudingpor
·1,2 liter tej
·25 dkg margarin
·10 dkg porcukor
·csipet só
·3 dkg pirított darált mandula
·1 vanília aroma
·1 dl rum
·5 dl habtejszín
·2 csomag habfix
A pudingot a tejben cukor nélkül megfőzzük. A margarint a
porcukorral, csipet sóval habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal
összedolgozzuk. Mehet bele az aroma és a mandula. Egy 26 cm-es kapcsos
tortakarimát tálra vagy deszkára teszünk, alá erős folpackot (duplán), és
kirakjuk egy sor piskótával, amit mokkáskanálnyi rummal locsolunk meg
egyenként. Erre 4-5 evőkanál krémet kenünk, majd ugyanígy folytatjuk a
rétegezést. A sorok piskótái merőlegesen álljanak egymáshoz képest, így jól
összetart majd. A cukros felük legyen felül. Ebből 4 sor lesz. Kevés krémet
hagyjunk a javításhoz, hűtőbe vele éjszakára. Másnap a tortakarimát körülhúzzuk
késsel, kicsatoljuk és kenünk az oldalára is krémet. A tejszínt a fixszel
felverjük, és ízlés szerint kidíszítjük. A folpackkal együtt, segítséggel
áttesszük tálcára, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Nagyon egyszerű elkészíteni, egy éjszakát viszont a hűtőben kell
tartani.
(Ménesi Magdi
receptje. Forrás: webcukraszda)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése