2024. április 6., szombat

Malakov torta sütés nélkül


·40 dkg cukros tetejű babapiskóta
·4 csomag vaníliás pudingpor
·1,2 liter tej
·25 dkg margarin
·10 dkg porcukor
·csipet só
·3 dkg pirított darált mandula
·1 vanília aroma
·1 dl rum
·5 dl habtejszín
·2 csomag habfix
A pudingot a tejben cukor nélkül megfőzzük. A margarint a porcukorral, csipet sóval habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Mehet bele az aroma és a mandula. Egy 26 cm-es kapcsos tortakarimát tálra vagy deszkára teszünk, alá erős folpackot (duplán), és kirakjuk egy sor piskótával, amit mokkáskanálnyi rummal locsolunk meg egyenként. Erre 4-5 evőkanál krémet kenünk, majd ugyanígy folytatjuk a rétegezést. A sorok piskótái merőlegesen álljanak egymáshoz képest, így jól összetart majd. A cukros felük legyen felül. Ebből 4 sor lesz. Kevés krémet hagyjunk a javításhoz, hűtőbe vele éjszakára. Másnap a tortakarimát körülhúzzuk késsel, kicsatoljuk és kenünk az oldalára is krémet. A tejszínt a fixszel felverjük, és ízlés szerint kidíszítjük. A folpackkal együtt, segítséggel áttesszük tálcára, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Nagyon egyszerű elkészíteni, egy éjszakát viszont a hűtőben kell tartani.
(Ménesi Magdi receptje. Forrás: webcukraszda)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése