Hozzávalók:
csirkemell
gomba ( a friss jobb, de lehet
konzerv is)
hagyma
borsó
sárgarépa
nagy doboz tejföl (375 g )
só
bors
(A mennyiséget mindenki maga
dönti el)
Elkészítése:
A borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk, akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben kevés zsiradékon előpirítjuk a csíkokra vagy szeletekre vágott húst.
A borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk, akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben kevés zsiradékon előpirítjuk a csíkokra vagy szeletekre vágott húst.
Ha
mindez kész, akkor egy jénait vagy tepsit kivajazunk, a legalsó réteg a borsó,
erre kerül a répa, majd a gombás hagyma és a legtetejére a hús, amit besózunk,
borsozunk.
Az
egészet leöntjük tejföllel. Betesszük a sütőbe és egy óráig 180 fokon sütjük.
Lehet rizzsel vagy sült burgonyával is tálalni. (Forrás: receptneked)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése