2024. március 28., csütörtök

Rákóczi napok a Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában - 2024. március 25.-27.

Az iskola honlapjáról:

A héten iskolánk névadójára emlékeztünk. Gazdag programkínálatunkban vidám kihívásokat teljesíthettek a diákok, különböző versenyeken mérhették össze tudásukat. Kerestük „Rákóczi íródeákját, tudósát, festőjét, hadnagyát. Rendeztünk digitális rajzversenyt, csapatversenyt, kuruc vitézi próbát.

     A rendezvénysorozatot ma, a fejedelem születésének 348. évfordulóján ünnepséggel zártuk, melyre nagy örömünkre elfogadta meghívásunk Dr. Körtvélyesi Attila Nagykőrös alpolgármestere, és Batár Zsolt Botond történész, idegenforgalmi szakíró, akinek szakterülete Rákóczi Ferenc élete és a szabadságharc.

     Ünnepi beszédet mondott Tóthné Patonai Csilla igazgató, majd Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester úr köszöntötte a megjelenteket. Beszédében Rákóczi méltatása mellett visszaemlékezett az intézményben töltött iskolás éveire. Elmondta, mennyire büszke arra, hogy egykor ő is rákóczis diák volt, mert ez az intézmény nyújtott neki biztos alapokat.

      A fejedelem emléktáblájának megkoszorúzása után a március 15-i városi ünnepségen való szereplésükért Tóthné Patonai Csilla igazgatói dicséreteket osztott ki, megköszönve a szívhez szóló, méltó megemlékezést. Majd a Rákóczi-hét versenyeinek helyezettjei vehették át okleveleiket.

     A csapatversenyen első helyezést elért, valamint különdíjat kapott csapatok Batár Zsolt Botondtól, a Teleki Sámuel Kulturális Egyesület elnökétől csokoládétortát kaptak. 

Szintén az ő jóvoltából könyvjutalomban részesült az egyik csapattag kiváló teljesítményéért.

Köszönjük vendégeinknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték ünnepségünket!

Minden tanulónak szeretettel gratulálunk!

     A Rákóczi-napokat a névadó „üzenetével” zárjuk: „Üzenem a jövőbeli gyermek nemzedéknek Magyarországon, hogy tiszteljék hazájukat és becsüljék, hogy ezen a földön élhetnek. Őrizzétek meg értékeit és emlékeit! Beszéljetek róla úgy, mintha kincs lenne!

(Képek forrása: Önkormányzati Hírek)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése