Hozzávalók:
1.2 kisebb, zsenge cukkini
2.Só
3.10 dkg liszt a forgatáshoz
4.2 tojás
5.6 púpos ek liszt
6.1,2 dl tej
7.Só
8.Őrölt bors
9.Őrölt pirospaprika
10.Olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk,
kb. 12 mm vastagra felkarikázzuk, meghámozzuk és a magvas közepüket
kivágjuk. Én utóbbi műveletre egy kisméretű pogácsa szaggatót használtam,
így egyetlen mozdulattal szép, szabályos kört tudtam vágni vele.
Besózzuk, majd kicsit hagyjuk állni. Addig előkészítjük a
többi hozzávalót. Az olajat feltesszük melegedni.
A forgatáshoz a lisztet egy tányérba szórjuk. A tojásokat
egy mélyebb edénybe ütjük, beleszórjuk a sót (1 púpos tk), a borsot (0,5 kk) és
a paprikát (1 púpos tk), majd kicsit felverjük.
Hozzáöntjük a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű,
csomómentes masszává keverjük.
A zöldség a sótól levet engedett, azt leöntjük és a karikákat
megforgatjuk előbb a lisztben, majd a sűrű masszában. Hagyjuk kicsit
lecsöpögni, majd a forró olajban mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Tipp:
Sült hasábbal és tejfölös uborkasalátával kiváló ebéd
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése