Hozzávalók
7,5 dl zöldségalaplé
- 50 g vaj
- 1 paradicsom
- 1 póréhagyma
- 1 citrom leve
- só és bors
- 1 kk. sima levelű petrezselyem
- 1 kk. fodros levelű petrezselyem
- 1 kk. turbolya
- 1 kk. snidling
- 1 kk. tárkony
- 1 kk. majoránna
- 50 g vaj
- 1 paradicsom
- 1 póréhagyma
- 1 citrom leve
- só és bors
- 1 kk. sima levelű petrezselyem
- 1 kk. fodros levelű petrezselyem
- 1 kk. turbolya
- 1 kk. snidling
- 1 kk. tárkony
- 1 kk. majoránna
Elkészítése
A zöldség levest 5 percig főzzük, közben a fűszernövények szárát hozzátesszük. Ezután egy negyed órára félretesszük.
A kockára vágott paradicsomot egy serpenyőben a vajon puhára pároljuk, közben a finomra vágott póréhagymát hozzádolgozzuk. Felöntjük a levessel és néhány perc alatt készre főzzük. Közben a citrom levével pikánssá tesszük, sóval és borssal ízesítjük, a végén a friss összeaprított fűszernővényeket is beletesszük.
(Forrás: 109.hu Receptek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése