Hozzávalók:
6 db vékony szelet sertéskaraj
bacon szeletek
1 kis üveg szeletelt gomba
2 + 2 db tojás
liszt
reszelt sajt
só
bors
Elkészítése:
6 db vékony szelet sertéskaraj
bacon szeletek
1 kis üveg szeletelt gomba
2 + 2 db tojás
liszt
reszelt sajt
só
bors
Elkészítése:
Egy őzgerincsütőt keresztben kibélelünk baconszeletekkel
úgy, hogy kétoldalt kilógjon a szalonna. Három
szelet karajt kiveregetünk, sózzuk, majd lisztbe, két felvert tojásba és
reszelt sajtba forgatjuk. Egymás mellé, a
szalonnára tesszük őket. A gombát egy kis olajon megpároljuk, majd a gázt
lezárjuk és ebbe két nyers tojást belekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük, majd egyenletesen eligazítjuk. Ismét 3 szelet karajt sózunk, liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk, és a gombás-tojásos masszára helyezzük egymás mellé. A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk.
A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük, majd egyenletesen eligazítjuk. Ismét 3 szelet karajt sózunk, liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk, és a gombás-tojásos masszára helyezzük egymás mellé. A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk.
Alufóliával lefedve jó fél óráig,
majd a fóliát levéve még további fél órát sütjük, pirítjuk a rakott húst. 15–20
percig állni hagyjuk az őzgerincben, aztán egy tálra fordítjuk.
Ha kicsit hűl még, szeletelhető. Mutatós és finom fogás. Hidegen is jó.
Ha kicsit hűl még, szeletelhető. Mutatós és finom fogás. Hidegen is jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése