hozzávalók (4 adag):
kb. 25 dkg tészta (rövidmetélt)
1–2 ek olívaolaj
6-8 dkg búzadara
csipetnyi só
tálaláshoz:
porcukor, lekvár
elkészítése:
A
vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a
tésztát.
Közben
egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó
kevergetés mellett (ez
fontos, mert nagyon hamar meg tud égni!) aranybarnára pirítjuk. Az elején
kicsit nehezen indul be a barnulás, de utána hirtelen begyorsul, ezért ne
hagyjuk magára.
Ezután felöntjük
kb 1,2 dl
meleg vízzel (vigyázat, nagyon fog gőzölögni!). Alaposan elkeverjük, és
elzárjuk alatta a hőt.
Időközönként
megkeverve hagyjuk, hogy tovább párolódjon.
A megfőtt tésztát leszűrjük, és a
darába tesszük, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen
betakarják a kis grízszemek, majd rövid ideig átmelegítjük.
Porcukorral
megszórjuk, lekvárt teszünk rá, és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése