Gasztroajándéknak is megteszi ez a csokis finomság. A szilveszteri vacsorát épp annyira feldobhatja, mint a karácsonyit. Kizárólag természetes alapanyagokból készült, olcsóbb a bolti változatnál. Kezdőknek is ajánljuk!
Hozzávalók: 1 dl tejszín, 15 dkg cukor, 1 narancs reszelt héja és leve, 2 ek kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 1 dl rum
Elkészítése: A tejszínt a cukorral, kakaóporral, a narancs reszelt héjával és levével simára keverjük egy lábasban és felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a darabokra tört étcsokoládét, és addig keverjük, míg a csokoládé teljesen elolvad.
Ha elolvadt a csoki, megvárjuk, míg kihűl, hozzáadjuk a rumot és leszűrjük, hogy ne maradjanak benne narancshéjdarabok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése