2022. november 17., csütörtök

Töltött káposzta

Hozzávalók
- 40 dkg sertés 
- 4 gerezd fokhagyma 
- 10 dkg füstölt szalonna 
- 1 fej vöröshagyma 
- 2 darab tojás 
- 12 dkg rizs 
- káposztalevél 
- pirospaprika 
- őrölt bors 
- só 
- 80 dkg savanyú káposzta 
- 1 nagy fej vöröshagyma 
- 10 dkg füstölt szalonna 
- babérlevél 
- 2 dl tejföl 
- 2-3 dkg liszt

Elkészítése
A káposztaleveleket terítsük ki, és óvatosan vágjuk ki a vastag ereket belőle. Daráljuk le együtt a hússal a szalonnát, a fokhagymát, vöröshagymát, majd fűszerezzük, és gyúrjuk hozzá a tojást. Főzzük meg félig a rizst, és azt is dolgozzuk a gombóc alapanyagához. Göngyöljük az előkészített káposztalevelekbe, de figyeljünk arra, hogy a két végét jól nyomkodjuk vissza. 

          Vágjuk csíkokra a szalonnát, és pirítsuk zsírjára. Vágjuk össze a vöröshagymát is, és a szalonnán pirítsuk meg azt is. Szórjuk meg egy evőkanál fűszerpaprikával, majd keverjük el, nehogy megégjen. Öntsük fel vízzel, majd tegyük hozzá az átmosott savanyú káposztát és a babérlevelet. Igazgassuk el közötte a töltelékeket, és fedő alatt lassú tűzön nagyjából 50 percig főzzük. Ha kevés lé maradna az edényben, főzés közben azt is pótoljuk. Ha félünk, hogy a töltelék túlfő, vadásszuk ki a fazékból, és főzzük még egy fél órán át a káposztát. A tejfölt keverjük el a liszttel, és habarjuk be vele a káposztánkat. Tejföllel kínáljuk. (Forrás: 109.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése