- 40 dkg sertés
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 darab tojás
- 12 dkg rizs
- káposztalevél
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 80 dkg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- babérlevél
-2 dl
tejföl
- 2-3 dkg liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 darab tojás
- 12 dkg rizs
- káposztalevél
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 80 dkg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- babérlevél
-
- 2-3 dkg liszt
Elkészítése
A káposztaleveleket terítsük ki, és óvatosan
vágjuk ki a vastag ereket belőle. Daráljuk le együtt a hússal a szalonnát, a fokhagymát,
vöröshagymát, majd fűszerezzük, és gyúrjuk hozzá a tojást. Főzzük meg félig a
rizst, és azt is dolgozzuk a gombóc alapanyagához. Göngyöljük az előkészített
káposztalevelekbe, de figyeljünk arra, hogy a két végét jól nyomkodjuk vissza.
Vágjuk csíkokra a szalonnát, és pirítsuk zsírjára. Vágjuk össze a
vöröshagymát is, és a szalonnán pirítsuk meg azt is. Szórjuk meg egy evőkanál
fűszerpaprikával, majd keverjük el, nehogy megégjen. Öntsük fel vízzel, majd
tegyük hozzá az átmosott savanyú káposztát és a babérlevelet. Igazgassuk el
közötte a töltelékeket, és fedő alatt lassú tűzön nagyjából 50 percig főzzük.
Ha kevés lé maradna az edényben, főzés közben azt is pótoljuk. Ha félünk, hogy
a töltelék túlfő, vadásszuk ki a fazékból, és főzzük még egy fél órán át a
káposztát. A tejfölt keverjük el a liszttel, és habarjuk be vele a
káposztánkat. Tejföllel kínáljuk. (Forrás:
109.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése