2020. július 6., hétfő

NOSZTALGIA - Kézimunka kiállítás Alsóörsön, 2014. július 5.

          A Művelődési Házban a "Tündérujjak" szakköri kiállításon nem látszik, hogy még másfél év sem telt el a megalakulásuk óta. Ajánlom mindenki figyelmébe!





A szakkör 2013. október 30-án alakult azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson az érdeklődőknek a kézimunka, a saját magunk készített tárgyak, ajándékok örömének megtapasztalása, olyan alkotások készítésére, amelyek kicsivel hosszabb időt, nagyobb türelmet, kitartás igényelnek, fokozatosan haladva az egyszerűbb technikáktól a bonyolultabbakig.
Úgy érzem, hogy a célkitűzésünket maximálisan sikerült elérni.
Az első foglalkozáson még csak hárman voltunk, de egy kis reklámnak és a „szájhagyománynak” köszönhetően a következő alkalommal már többen összejöttünk, végül 17 főre duzzadt a klub létszáma.
Első bemutatkozásunkra 2013. december 7-én, Balatonfüreden, a Karácsonyfa díszítő ünnepségen került sor. A fenyőfánkat több, mint 100, különböző technikával készült alkotás díszítette, voltak keresztszemes, horgolt, sőt kötött és makramé díszeink is. Nagy sikert arattunk nemcsak a karácsonyfánkkal, hanem a Tóth Klaudia által elmondott, Fésüs Éva: Karácsonykor című versével is.
Maradt még időnk karácsonyi ajándékok készítésére is, különleges sálakat kötöttünk.
Valentin-napra szívekkel leptük meg szeretteinket. A március 15-i Nemzeti Ünnepre egyedi kokárdákat készítettünk, melyeket büszkén viseltünk a megemlékezésen.
Ezután elkezdődött a húsvéti készülődés. Megtanultunk nyuszit és csibét kötni, tojásokat horgolni különleges recemintával, készítettünk horgolt virágokat és pillangókat. Foglalkozásról-foglalkozásra szaporodtak a szebbnél szebb és aranyosabb figurák, ajándékok és lakásdíszek. Azt hiszen, az idei húsvét minden Klubtag (és családjuk) számára emlékezetes marad, sikerült egyedivé varázsolni az ünnepet, hiszen a klubban kapott ötleteket mindenki saját ízlésének megfelelően kreatívan használta, volt aki ajtódíszt készített virágokból és pillangókból, a tojásfát a színes, horgolt tojások díszítették, a gyerekeknek pedig a figurák okoztak nagy örömet.
Április végén nagyobb lélegzetű munkába fogtunk: horgolt bolerót készítettünk. Ez már igazi kihívás volt, de sikerült megbirkóznunk a mintával!
Július 5-én a Nagyközönség is megtekintheti alkotásainkat egy kiállítás keretében, melyre Mindenkit szeretettel várunk!
Ezzel le is zárul egy év. A nyári szünetben további ötleteket, mintákat gyűjtünk, bár néhány elképzelés már megfogalmazódott a jövőre vonatkozóan (kötött, horgolt babaholmik, táskák, kiegészítők, stb.).
Összegezve: a Klub elérte célját, megtapasztaltuk a saját magunk által készített tárgyak okozta örömet, elhisszük magunkról, hogy képesek vagyunk megvalósítani elképzeléseinket. Akik teljesen kezdőként jöttek a klubban, ma már a maguk készítette boleróban sétálnak, és a maguk készítette figurákkal lepik meg gyermekeiket, barátaikat, a maguk készítette díszekkel öltöztetik ünneplőbe lakásukat.
Gratulálok minden Klubtagnak és további sok örömteli alkotást kívánok! Szeptemberben folytatjuk
      Alsóörs, 2014. július 5.                             Tarnai Viktória klubvezető
(Az alsó képet Zórád Ferenct alsóörsi dokumentum-fotóstól kaptam.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése