sertéstarja felszeletelve
sonka
szalonna
1 evőkanál mustár
étolaj
vöröshagyma
káposzta
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd minden egyes szeletre egy-egy sonkát, szalonnát, teszünk, megszórjuk vöröshagymával, majd egy sütőpapírral bélelt, kissé megolajozott tepsire tesszük, és forró sütőben (40–60 perc alatt) pirosra sütjük.
Savanyú vagy párolt káposztával, esetleg puliszkával tálaljuk.
(Saját recept)
ELKÉSZÍTETTEM Nagykőrösön 2023. május 4-én a Teleki Sámuel Kulturális Egyesület székházának kertjében
Kanyó Terike szórja rá a hagymát
A kuruc pecsenye sütés előtt a tepsiben
Técsy Zsolt készül szedni
Ime a megálmodott és megalkotott ételcsodám
Fotó: Técsy Zsolt és Kanyó Terézia
(Saját recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése