A csont nélküli combot,
vagy a lebőrözött csirkemellet közepesen erősre sütve direkt grillezéssel kb.
8–12 percig kell grillezni. Ez alatt az idő alatt a belseje is megsül úgy, hogy
félidőben csak egyszer forgatjuk meg.
A csontos szárnyast
indirekt módon közepesen erősre kb. 30–40 percig kell grillezni úgy, hogy a
csontos fele legyen alul. Ha szereti az átsült bőrt, akkor a grillezés utolsó 5
percében a csirkemellet a bőrös oldalával lefelé forgassuk és direkt módon
grillezzük.
Az egész csirkét, vagy
pulykát óvatosan addig grillezzük, hogy a folyadékok eltávozzanak belőle és a
mell belső hőmérséklete elérje a 77ºC-ot és a szélén, a legvékonyabb részeken
pedig a 82ºC-ot. (Ha egész szárnyas hőmérsékletét méri meg, mindig figyeljen
arra, hogy a hőmérő ne érjen csontot, ugyanis az elferdítheti a mért
eredményt.)
Marhahús grillezése
Puha, szaftos steak
elérése érdekében grillezés előtt 20–30 perccel vegyük ki a bepácolt húst a
hűtőből és hagyjuk állni. Miután levesszük a grill-rácsról a húst, akkor is
hagyjuk állni 5–10 percet, hogy a húsnedvek helyreálljanak.
A következő hússzeletet
sütés előtt kenjük be vékonyan egy extra adag olívaolajjal, mielőtt a
sütőrácsra helyezzük.
A puha hátszínnél
keményebb húsrészeket mindenképpen pácolni kell.
A puhításhoz a húspácnak tartalmaznia kell valamilyen savas anyagot, mint pl. gyümölcs,-vagy zöldséglevet, joghurtot, bort, vagy ecetet.
A puhításhoz a húspácnak tartalmaznia kell valamilyen savas anyagot, mint pl. gyümölcs,-vagy zöldséglevet, joghurtot, bort, vagy ecetet.
Annak érdekében, hogy
elkerüljük, hogy a hús felgöngyölődjön, vágjuk be a hús külső szélét kb. 1
ujjnyi távolságokban.
Zöldségek grillezése
El akarja kápráztatni
vendégeit? Szolgáljon fel grillezett spárgát. Könnyű elkészíteni és csodálatos
íze van!A legtöbb zöldség nagyon könnyen megsül a grillen, így rajtuk kell
tartani a szemünket. Ha szereti a grillezett répát, az ízével a mennyekbe
repítheti! Egyszerűen távolítsa el a héját, vagy tisztítsa meg és vékonyan
kenje be olívaolajjal és indirekt grillezéssel kb. egy, másfél órát süsse, amíg
megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése