Hozzávalók:
4 tojássárgája, 3 dl olaj, 2 evőkanál citromlé,
1 nagy pohár tejföl, 3 lilahagyma, 15 dkg, mustár, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 2,5 kg krumpli
Elkészítése:
A
tojást néhány órára kiveszem a hűtőből, hidegen nem jó vele dolgozni. A 4
sárgáját kikeverem a cseppenként adagolt olajjal, míg krémes nem lesz, ez a
legfontosabb lépés. Hozzáadom a
citromlevet, a mustárt, a cukrot, a sót, végül a tejfölt. Elkeverem, majd
hozzáadom a vékony csíkokra vágott lilahagymát.
A krumplit meghámozva, apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, lecsepegtetem, majd miután kihűlt, hozzáadom a mártáshoz, és belekeverem. Néhány órára hűtőbe teszem, hidegen, összeérve a legfinomabb.
A krumplit meghámozva, apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, lecsepegtetem, majd miután kihűlt, hozzáadom a mártáshoz, és belekeverem. Néhány órára hűtőbe teszem, hidegen, összeérve a legfinomabb.
Megjegyzés:
Ajánlom magában vagy fasírthoz,
sültekhez köretként. Köret mellé plusz kísérőnek kicsit nehézkes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése