2023. március 8., szerda

Rendhagyó nőnapi megemlékezés - Háború az irodában

Nő a nő ellen
          Sokak szerint ha a nők uralnák a világot, békés, harmonikus hely lenne, mások szerint pedig nem. Amikor nők dolgoznak együtt, nem érnek el jobb eredményeket a férficsapatoknál. Sőt: gyakran nagyon nehezen jönnek ki egymással. A Workplace Bullying Institute tavalyelőtti felmérése szerint a munkahelyen furkálódó nők 80%-a nőtársait bántja, ugyanez az arány férfiak között mindössze 56%. Mivel a munkaerő közel ötven százaléka nőkből áll, ez komoly problémát okoz.
          Manapság több nő megy egyetemre, mint férfi. Amikor dolgozni kezdenek, buzog bennük a versenyszellem - ugyanakkor irreális elvárások élnek bennük a nőtársaiktól elvárt szolidaritásról. Ennek eredményeként a munkavállalók gyakran tapasztalják azt, hogy a nők dominálta csapatokban nagy ellentétek feszülnek.
          A nők között nagyon szoros és intenzív kapcsolatok alakulnak ki - a férfiakkal ez nincs így. Ennek hátránya, ha vita alakul ki, az nagyon el tud mérgesedni. Ha férfiak vesznek össze, legtöbbször csak megrántják a vállukat. A férfiak hierarchikus világban élnek, és jól érzik magukat ebben. A lányok ellenben nem játszanak gyerek korukban  hierarchián alapuló játékokat, így felnőttként sincsenek hozzászokva ehhez a berendezkedéshez. Ezért viselik gyakran nehezen azt, ha egy nőt előléptetnek. Az előléptetetteket viszont nem készítik fel arra, hogy milyen más női beosztottakkal dolgozni.
(Metropol c. újság alapján. 2012. március 8.)

1 megjegyzés:

  1. Igaz,nehéz a nőkkel együtt dolgozni,én ezért gyűjtöm magam mellé a férfiakat.4 fiú unoka,1 fiú dédunoka,2 saját szerzemény jó pasik,és a férjem aki ezt segített összehozni!A nők nehezebb esetnek bizonyultak.Nem tudok copfot készíteni,már egymással sincs jóban a két lány unoka,mert az egyik még nem járhat diszkóba!Szóval pasikat szeretek!!!

    VálaszTörlés