hozzávalók 6 főre
· 50 dkg sárgaborsó
· 1+1 fej vöröshagyma
· 2 ek olaj
· 1 ek liszt
· só, bors, pirospaprika
elkészítése
1. A borsót főzés előtti este megmossuk, beáztatjuk. (De
akkor is megfő, ha elfelejtettük beáztatni.)
2. Másnap hideg vízben feltesszük, megsózzuk,
megborsozzuk, és minimum egy órán át főzzük.
3. Az egyik fej hagymát apróra felkockázzuk, és az olajjal
meg a liszttel rántást készítünk belőle. Pirospaprikával megszórjuk, és a
főzelékhez adjuk, jól kiforraljuk.
4. Botmixerrel pürésítjük - így sokkal jobban emészthető
-, majd a másik fej hagymát felkockázzuk, és megpirítva a főzelék tetejére
szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése