Ilyenkor
ősszel a káposztának szezonja van. Ez a főzelék vitamindús, üdítő ízű.
hozzávalók 4 főre
1/2 fej káposzta (kb. 80 dkg)
40 dkg sűrített paradicsom, vagy 8
dl paradicsomlé (házi vagy 100 %-os ivólé)
1 fej vöröshagyma
1-1/2 tk só
2-3 ek cukor (ízlés szerint)
3 púpozott ek liszt
1 púpozott ek zsír (vagy 3
evőkanál olaj)
elkészítése
A
káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk.
A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a
paradicsomlét, sózzuk, cukrozzuk. Miután megpuhult a káposzta, berántjuk a
főzeléket.
A
rántáshoz a lisztet a zsírban zsemleszínűre pirítjuk. Hideg vízzel felengedjük
és szűrőn keresztül a káposztához öntjük. Folyamatosan kell kevergetni, amíg
besűrűsödik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése