2024. augusztus 28., szerda

Paradicsomos káposzta

Ilyenkor ősszel a káposztának szezonja van. Ez a főzelék vitamindús, üdítő ízű.

hozzávalók 4 főre
1/2 fej káposzta (kb. 80 dkg)
40 dkg sűrített paradicsom, vagy 8 dl paradicsomlé (házi vagy 100 %-os ivólé)
1 fej vöröshagyma
1-1/2 tk só
2-3 ek cukor (ízlés szerint)
3 púpozott ek liszt
1 púpozott ek zsír (vagy 3 evőkanál olaj)

elkészítése
            A káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét, sózzuk, cukrozzuk. Miután megpuhult a káposzta, berántjuk a főzeléket.

            A rántáshoz a lisztet a zsírban zsemleszínűre pirítjuk. Hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül a káposztához öntjük. Folyamatosan kell kevergetni, amíg besűrűsödik.
Kertemben 2020-ban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése