- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 2 dkg vaj, só
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evõkanál liszt
- 4 dl tej
A galuskához:
- 1 tojás
- 2 dkg vaj
- 3 evõkanál liszt
- só
- 2 dkg vaj, só
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evõkanál liszt
- 4 dl tej
A galuskához:
- 1 tojás
- 2 dkg vaj
- 3 evõkanál liszt
- só
Elkészítése
A borsót szórd a felolvasztott vajra, és párold meg. Ha már majdnem puha, hintsd meg petrezselyemmel, liszttel, és miután a liszt megszínesedett csorgasd rá a tejet.
Öntsd fel ugyanannyi vízzel, sózd. Miután felforrt, a vajból, tojásból és lisztbõl kevert masszát mokkáskanállal szaggasd bele.
Amikor a galuskák feljöttek a tetejére a leves elkészült!
Öntsd fel ugyanannyi vízzel, sózd. Miután felforrt, a vajból, tojásból és lisztbõl kevert masszát mokkáskanállal szaggasd bele.
Amikor a galuskák feljöttek a tetejére a leves elkészült!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése