Hozzávalók
(4 adag)
a tésztához
25 dkg mák
1 bögre finomliszt
20 dkg porcukos
1 tk rütőpor
2 ek napraforgó olaj
1 db tojás
a krémhez
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
a tepsi előkészítéséhez
2 ek vaj
2 evőkanál finomliszt
a tetejére
3 ek porcukos
Elkészítése
- A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük.
- A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es bögrét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport és az egészet jól összekeverjük. Ezután beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a tojást és a bögre tejet kisebb adagokban hozzáöntve a tésztát simára keverjük.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, beledobáljuk a lecsöpögtetett meggybefőttet, majd előmelegített sütőben kb. 25–30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
- Amíg sül, addig elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport és a 3 kanál cukrot egymással elkeverjük. A meggybefőtt levélből kimérünk 4–4,5 dl-t, és ezt is hozzáöntjük a pudingporhoz. A tálat mikrohullámú sütőbe állítjuk, és a legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük. Félidőben egyszer kivesszük és átkeverjük.
- Az elkészült meggyes pudingos krémet ezután hagyjuk langyosra hűlni. Időnként keverjük át.
- Amikor a mákos sütemény készre sült, kifordítjuk a tepsiből és hűlni hagyjuk. Egy jó éles késsel középen félbe vágjuk, majd az alját visszatesszük a tepsibe, amiben sütöttük. Erre rákenjük a pudingos-meggyes krémet, és a sütemény másik felével beborítjuk. Szeletelés előtt legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy a krém kellően megszilárduljon benne, különben kifolyik. Porcukorral meghintve tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül
sütés
tepsi mérete: 20x30 cm
(Található: Nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése