Egy kis
zöld, egy kis klasszikus magyaros… hiszen a szalonna-krumpli páros mi más
lenne? Akár fúziós kajának is hívhatnánk, de minek? Egyszerűen nagyszerű ez az
étel, ami akár egy nagyobb étkű férfinak is megfelel!
Hozzávalók
● 50 deka leveles spenót
● 60 deka újburgonya
● 25 deka kolozsvári szalonna, kockákra vágva
● 3 gerezd zúzott fokhagyma
● só, bors
● 50 deka leveles spenót
● 60 deka újburgonya
● 25 deka kolozsvári szalonna, kockákra vágva
● 3 gerezd zúzott fokhagyma
● só, bors
Elkészítése
A burgonyát héjában sós vízben főzzük meg, majd húzzuk le a héját, és vágjuk kockákra, és tegyük bele egy nagyobb tálba. A szalonnát pirítsuk meg egy kicsit, a spenótot pedig a fokhagymával pár perc alatt pároljuk össze. A spenótot és a szalonnát a kisült zsírral együtt adjuk hozzá a burgonyához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan forgassuk össze. Melegen tálaljuk.
(Forrás: Bonduelle)
A burgonyát héjában sós vízben főzzük meg, majd húzzuk le a héját, és vágjuk kockákra, és tegyük bele egy nagyobb tálba. A szalonnát pirítsuk meg egy kicsit, a spenótot pedig a fokhagymával pár perc alatt pároljuk össze. A spenótot és a szalonnát a kisült zsírral együtt adjuk hozzá a burgonyához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan forgassuk össze. Melegen tálaljuk.
(Forrás: Bonduelle)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése