2024. szeptember 15., vasárnap

Fokhagymás spenótos burgonya szalonnával (friss egytálétel) - MAGYAR KONYHA

Egy kis zöld, egy kis klasszikus magyaros… hiszen a szalonna-krumpli páros mi más lenne? Akár fúziós kajának is hívhatnánk, de minek? Egyszerűen nagyszerű ez az étel, ami akár egy nagyobb étkű férfinak is megfelel!
Hozzávalók
 50 deka leveles spenót

 60 deka újburgonya
 25 deka kolozsvári szalonna, kockákra vágva
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 só, bors

Elkészítése
            A burgonyát héjában sós vízben főzzük meg, majd húzzuk le a héját, és vágjuk kockákra, és tegyük bele egy nagyobb tálba. A szalonnát pirítsuk meg egy kicsit, a spenótot pedig a fokhagymával pár perc alatt pároljuk össze.  A  spenótot és a szalonnát a kisült zsírral együtt adjuk hozzá a burgonyához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan forgassuk össze. Melegen tálaljuk. 
(Forrás: Bonduelle)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése