hozzávalók
/ 2 adag
A paprikás krumplihoz
§ 70 dkg burgonya
§ 10 dkg csípős kolbász
§ 1 közepes fej vöröshagyma
§ 1 gerezd fekhagyma
§ 1 kis db paradicsom
§ 1 db chili (ízlés szerint)
§ 1 tk fűszerpaprika
§ só (ízlés szerint)
§ 4 ek napraforgó olaj
§ 4 dl víz
A tálaláshoz
§ 4 ek tejföl
elkészítés
1. A megpucolt (megtisztított) vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az olajon
megdinszteljük.
2. A kolbászt néhány
pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk húzni a héját, majd felkarikázzuk
és mehet a dinsztelt hagymára. Magasabbra vesszük a lángot és pár perc alatt
lepirítjuk a kolbászkarikákat.
3. Félrehúzzuk a lábast
a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól összekeverjük.
4. Az előzetesen
megpucolt, felkockázott burgonyát is hozzáadjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy
épp ellepje a krumplit (nyílván a lábas méretétől is függ, de kb. 4 deci víz kell hozzá). A
paradicsomot felnegyedeljük, beledobjuk a lábasba, a chilipaprikával együtt.
Sóval ízesítjük (kb. 2 kávéskanálnyival).
5. Félig lefedve,
közepes tűzön addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, igazítunk az
ízesítésén (utósózzuk).
6. Tejföllel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése