hozzávalók
/ 6 adag
§
10 db tojás (9+1 nyersen a végén)
§
4 db zsemle
§
1 kis db vöröshagyma
§
1 csokor petrezselyem (minél több, annál jobb)
§
3 gerezd fokhagyma
§
1 bögre zsemlemotzsa (hempergetéshez és esetlg a masszába)
§
só ízlés szerint
elkészítés
1.
A zsemléket áztassuk
tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam).
2.
A hagymát vágjuk
apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9
tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát
süssünk belőle. Már a rántottát is sózzuk meg kicsit.
3.
Amikor elkészül a
hagymás rántotta, krumplinyomóval törjük össze.
4.
Alaposan csavarjuk
kis a zsemléket, és keverjük a tojáshoz a többi hozzávalóval együtt: egy nyers
tojás, fokhagyma, aprított petrezselyem, só, bors. Alaposan dolgozzuk össze,
formázunk belőle gombócokat, amiket lapítsunk el kicsit és forgassuk
zsemlemorzsába. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés
zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
5.
Forró olajban süssük
aranybarnára mindkét oldalán.
§(Forrás: NOSALTY/ Audrey receptje)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése