2024. augusztus 5., hétfő

Petrezselymes tojásfasírt

hozzávalók / 6 adag

§                                 10 db tojás (9+1 nyersen a végén)
§                                 4 db zsemle
§                                 1 kis db vöröshagyma 
§                                 1 csokor petrezselyem (minél több, annál jobb)
§                                 3 gerezd fokhagyma
§                                 1 bögre zsemlemotzsa (hempergetéshez és                                               esetlg a masszába)
§                                 só ízlés szerint

elkészítés

1.                              A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe                                         szoktam).
2.                              A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát süssünk belőle. Már a rántottát is sózzuk meg kicsit.
3.                              Amikor elkészül a hagymás rántotta,                                                       krumplinyomóval törjük össze.
4.                              Alaposan csavarjuk kis a zsemléket, és keverjük a tojáshoz a többi hozzávalóval együtt: egy nyers tojás, fokhagyma, aprított petrezselyem, só, bors. Alaposan dolgozzuk össze, formázunk belőle gombócokat, amiket lapítsunk el kicsit és forgassuk zsemlemorzsába. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
5.                              Forró olajban süssük aranybarnára mindkét                                             oldalán.
§(Forrás: NOSALTY/ Audrey receptje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése