2024. augusztus 9., péntek

Ecetes szilva befőzése

hozzávalók / 12 adag

  • 5 kg szilva (nem teljesen érett)
  • 60 dkg cukor
  • 2.5 ek ecet (20 %-os)
  • 7 g szalicil

elkészítése

  1. A szilvákat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk.
  2. 7 dl-es üvegeket megtöltjük vele. Kb. 7 db-ra lesz elegendő.
  3. Felöntjük mindegyiket vízzel, majd egy edénybe ezt leöntjük, és felforraljuk a cukorral, ecettel, szalicillal együtt. Forrón visszatöltjük a szilvákra. Néhány perc múlva, mikor már a szilva jól átmelegedett, újra leöntjük a lét, és még egyszer felforraljuk. Megint visszatöltjük a szilvákra. 
  4. Másnap pótoljuk az ecetes lét, hogy tele legyenek az üvegek, és lezárjuk. Rögtön tehetjük a helyükre. A kétszeri forralás a dunsztolás helyett van!
  5. 2 hónapos érlelés után fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése