A tésztához:
·40 dkg finomliszt
·15 dkg kristálycukor
·10 dkg vaj
·1 tojás
·1 dl tej
·11 g szalalkáli (1 csomag)
A tejszínes
krémhez:
·2 csomag tejszínízű pudingpor
·5 dl tej
·20 dkg vaj
·12 dkg porcukor
A karamellás
krémhez:
·3 dl tej
·8 dkg cukor
·10 dkg vaj
·
Elkészítése
A tésztához a cukrot
karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük, amíg teljesen
fel nem oldódik. A liszttel elkeverjük a szalalkálit, és a langyosra hűlt
karamelles tejjel, tojással összegyúrjuk. 4 cipóra osztjuk, egyenként kisütjük
a lapokat egy 24 × 39 cm-es, vajjal lekent tepsi hátoldalán 170°C-on, 7 perc
alatt. Semmiképpen se haladjuk túl, mert nem fog összepuhulni a krémtől sem!
Tejszínes krémhez a
pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd kihűtjük, és
a vajjal összekeverve kihabosítjuk. 2 részre osztjuk.
Karamelles krémhez a
pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, kihűtjük, és a vajjal habosra
keverjük.
Betöltjük a lapokat. Alsó
lapra rásimítjuk a tejszínes krém felét, rátesszük a második lapot, erre a
karamelles krémet kenjük. Mehet rá a harmadik lap, erre újra tejszínízű krém
kerül, végül a negyedik lappal lezárjuk. Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak,
így másnap könnyedén szeletelhetjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
(Vass Lászlóné receptje. Forrás: http://webcukraszda.hu/dupla-karamellas-tejszines-szelet/)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése