hozzávalók / 12 adag
7 kg sárgabarack
1800 g cukor (kristály)
elkészítés
A
sárgabarackokat megmossuk, majd kisebb adagokban forró, lobogó vízbe dobjuk
egy-két percre, szűrőkanállal kivesszük, lehúzzuk a héjukat, kivesszük a
magjukat és negyedekbe vágva az üstbe (fazékba) tesszük.
Amikor már az
összes barack az üstben van, ráöntjük a cukrot. Lefedjük, egy éjszakán át állni
hagyjuk.
Másnap reggel
két- két és fél órán át főzzük közepes lángon, a végén botmixerrel kicsit
pépesítjük a nagyobb gyümölcsdarabokat. Merőkanállal steril üvegekbe
töltjük, befőző fóliát teszünk a teteje alá, rátekerjük a tetőket, végül
befőttes gumival még jobban rászorítjuk a fóliát az üvegre.
Mielőtt száraz
dunsztba tennénk, az összes üveget fejtetőre állítjuk egy pillanatra. (A száraz
dunszt nálam egy kartondobozból áll, amibe az üvegeket teszem, egy törölközőből
és két plédből, amikbe jól bebugyolálom a dobozt.) Addig kell a dunsztban
hagyni a lekváros üvegeket, amíg teljesen kihűlnek. (Én egy-két napig szoktam
benne hagyni.) (14 db 375 ml-es üveg lett tele ezzel a mennyiséggel.) (Forrás: Petra receptje)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése