2020. május 27., szerda

Magyar Világtalálkozó - 2013. május 19-26. (2/1.)

2003-ban Dr. Tanka László mert nagyot álmodni, megalapította a Panoráma Világklubot: a világ magyarságának összefogását, a magyar értékek és teljesítmények népszerűsítését és közvetítését szerte a világban. És mindezt civil módon, minden megkülönböztetéstől mentesen. Azóta 90 társklubja alakult, számtalan rendezvényt szerveztek, folyóiratot, kiadványokat jelentettek meg. A hálózat fő rendezvénye az évekénti Magyar Világtalálkozó eseménysorozata. 
Május 26-án, vasárnap délután én is megtekintettem ezt a nagyvonalú, sokszínű, látnivalókban gazdag, ismeretnyújtásban, szórakoztatásban, gasztronómiai élvezetekben bőséges rendezvényt. Jövőre ajánlom mindenkinek a részvételt. Nem fog csalódni.
. A Syma Rendezvényközpont ötezer négyzetméteres területen, a hat kiemelt pavilonban, a több mint száz kiállítóhelyen, a nagyszínpadon, az előadói és a középkori sátrakban a kapcsolatteremtésen túl lehetőség nyílt azon országok kultúrájának a megismerésére is, ahol a külhoni magyarok élnek, s fáradhatatlanul őrzik a magyarság több ezer éves tüzét. Erre a hasonlatra építve, a Világfaluban, a Találkozások Terén, a Világfalu sétányon található ország-pavilonokban kaptak „tűzhelyet” a különböző régiók (Kárpát-medence, Európa, Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália, Afrika és Ázsia), ahol lehetőségük volt bemutatkozni, megismertetni szűkebb közösségüket, kultúrájukat, befogadó országukat.



A Világfaluban a Magyar Értékek utcája, a Találmányok tere, a Gyógyító övezet, a Kézműves sor és a Cégek, szervezetek, intézmények kiállítói várták szolgáltatásaikkal, termékeikkel a látogatókat. (Folytatom)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése