Hozzávalók / 6 adag
50 dkg liszt
15 dkg vaj
1.5 del kefír
2 db tojás
0.5 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor (csapott)
5 kávéskanál só (csapott)
25 dkg sajt (szeletelt)
Elkészítése
A
lisztet vajjal, kefirrel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval
összemorzsoljuk.
Közben az élesztőt tejben, kevés
cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól összegyúrjuk, minimum egy
órára, maximum egy napra hűtőbe tesszük pihenni.
Többszöri nyújtás-hajtogatás
következik, végül egy centisre nyújtjuk a tésztát.
Tojássárgával kenjük, és
szeletelt sajttal lefedjük a tetejét, majd éles késsel rombuszokat vágunk
belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe
helyezzük a nyers tésztát, majd előmelegített, 200 fokos sütőben pár perc alatt
aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 42x40x4 cm
költség: 1200 Ft
Ajánlat
Ebből
a mennyiségből kb. 4–5 tálca sajtos sütit tudunk kisütni. Alkalmas vendégfogadásra,
hétvégi nyugodt reggelekre, amikor nincs kedvünk még kibújni az ágyból, hogy a
gyerekeknek reggelit adjunk, vagy hétközbeni idő átvészelésre, amikor az
iskoláskorúak hazaérnek a suliból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése